Norges Speiderforbund

Meny

Forside
Terminliste
Bildearkiv
Oppslagstavle

Hvem er vi?

Speiderhuset

Speiderne

Aktiviteter

2009
Aktiviteter, turer og leirer

2008
Aktiviteter, turer og leirer

2007
Aktiviteter, turer og leirer

2006
Aktiviteter, turer og leirer

2005
Aktiviteter, turer og leirer

2004
Aktiviteter, turer og leirer

2003
Aktiviteter, turer og leirerPå norges tak .

11 august dro 11 speidere og 7 voksne til Juvasshytta for å bestige norges høgeste fjell.

galdhøpiggen
galdhøpiggen
foto:Gerdine

4 biler med hver sin walki talki kjørt fra Agdenes med mye pågangsmot og veldig spent på dette eventyret. Ingen hadde vært her før, mange hadde forventninger og kanskje bekymringer!

Klokken 10 på kvelden kjørt vi opp til Juvasshytta, en meget bratt vei gjennom ett månelandskap uten like. Så kom tåka og vi følt oss helt alene i verden. Etter en stund kom vi til hytta der vi tenkt å sette opp lavvo. Meget steinet var det der. Vi fant ut at vi skulle spørre om vi kunne ligge inne, og sannelig så ordnet det seg!

Klokken 7 var det opp igjen, frokosten var servert; alle sammen fikk en pose real turmat, pasta til frokost, ikke verst!

2 timer etterpå sto alle ferdig påkledd og hørt på guiden. Vi fikk utdelt en sele som skulle sikre oss over breen, fikk beskjed å møte opp ved foten til Styggedalsbreeen om 50 minuter og kunne sette i gang turen.

Det var en grei sti til breen, gjennom ett meget steinete landskap med veldig lite vegitasjon. Ved breen tok vi på oss selene og så ble vi spent fast i tauet. 2 lange rekker av mennesker ble det som gikk i gang med brevandringen. Det var rimelig sørpet på breen og gode sko var veldig kjekt. etter en liten time over breen kom vi til en steinrøys som vi skulle bestige for å komme oss til toppen. Tauet ble liggende ved breen og alle klatret til norges tak. Veien opp var veldig steinet, bratt var det og. Vi fikk ikke sett mye på turen opp siden tåka lå tett rundt toppen, kanskje like greit, de gløttene jeg fikk åpenbart meget bratte og høge fjellsider.

Etter en stund hørte jeg entausiastiske rop som tydet på at flere hadde kommet seg til toppen. Den utsikten vi fikk var oppover, en gløtt av sol gjennom skyene, men utsikten fra Galdhøpiggen fikk vi bare sett på kortene som vi kunne kjøpe i kiosken. Der fikk vi og kjøpt t- skjorter og merker som bevis at vi faktisk har vært på det høygeste punkte en kan komme i Norge.

Meget fornøyd startet vi så turen tilbake til hytta. Vi fikk oss en litt anna tur over breen, slik at vi fikk sett noe av sprekkene som er i den.

Da vi kom til bilene, kjørte vi snart heimover igjen. På Dombås stoppet vi for å kjøpe oss litt mat, pizza!!! Velfortjent vil nå jeg si!

Lurer på hva vi skal finne på neste gang gitt, dette blir vanskelig å slå, Snøhetta kanskje?

Her kan du se flere bilder