Norges Speiderforbund

Meny

Forside
Terminliste
Bildearkiv
Oppslagstavle

Hvem er vi?

Speiderhuset

Speiderne

Aktiviteter

2009
Aktiviteter, turer og leirer

2008
Aktiviteter, turer og leirer

2007
Aktiviteter, turer og leirer

2006
Aktiviteter, turer og leirer

2005
Aktiviteter, turer og leirer

2004
Aktiviteter, turer og leirer

2003
Aktiviteter, turer og leirerSpeiding i 100!

Speiding i 100 | Én verden – ett løfte  


I 2007 er det 100 år siden Baden-Powell arrangerte den første speiderleiren. Her kan du lese hvordan vi i Agdenes og speidere i hele Norge skal feire starten på et nytt århundre med speiding. Aktivitetene som vi legger opp til er formet som et prosjektmerke i fem punkt med egne krav for småspeidere, speidere og rovere. Vi skal se oss litt tilbake på hva som er skjedd, men like mye skal vi fokusere på hvor vi er i dag, samt se framover på hvordan vi vil ha det i framtiden.

speiding.no kan du lese mer om merke og kravene. Når en oppgave er utført, signerer enhetslederen. Når alle oppgavene er utført, kan hele flokken, patruljen eller laget bære det norske jubileumsmerket. Du bør delta på så mye som mulig, for på den måten blir speidingen synlig og vi får vist hva vi er gode på. Og hvorfor er det viktig å være synlig? Jo, fordi andre får lyst til å bli speidere når de ser hvor mye moro vi har det sammen. Vi har mye å være stolte av. Først skal vi fokusere på fred og forståelse og tenke litt over hvordan vi ønsker at framtiden skal bli. I samarbeid med speidermuseet skal også grave litt i historien og finne fram til røttene i vår egen lokale speidergruppe. Vi skal selvsagt også ut på tur, men denne gangen skal vi invitere med oss flere enn bare speidere. Bursdagskake blir det også, det hører med når man fyller 100. Sammen med 28 millioner andre speidere skal vi dessuten avlegge speiderløftet vårt på nytt. Det skal skje den 1. august 2007 nøyaktig klokken åtte om morgenen. Lykke til!

I troppen holder vi på med merket og har laget en lappe til fredsteppet. Vi skal og se på et anna land og intervjue en gammel speider.

Du kan se flere bilder i bildearkivet.