Norges Speiderforbund

Meny

Forside
Terminliste
Bildearkiv
Oppslagstavle

Hvem er vi?

Speiderhuset

Speiderne

Aktiviteter

2009
Aktiviteter, turer og leirer

2008
Aktiviteter, turer og leirer

2007
Aktiviteter, turer og leirer

2006
Aktiviteter, turer og leirer

2005
Aktiviteter, turer og leirer

2004
Aktiviteter, turer og leirer

2003
Aktiviteter, turer og leirerJulebord oppi Åremmen

7. desember var det dags for julebord igjen. Tradisjonstro ble det satt opp 16- mannstelt oppi Åremmen, og speidere ble invitert til grøt!

grøtnissen
grøtnissen
foto:Gerdine

Mange speidere hadde funnet veien til Åremmen, hele 23 stykker var vi i 16- mannsteltet. Skjønner nå vel hvordan det gikk, litt trangt kanskje.......?

Men bordet ble satt opp, og grøten ble kokt, primus er tingen her, og grøten kokes fra 'bottnan', ikke noe juks her ned! Mens vi ventet på grøten, var det jo masse tid til lek, mørkegjemsel er jo rasende spennende. Da grøten begynt å bli litt tykker, satt alle seg i teltet, med fat og skje og like etterpå ble det servering. Spennende å spise grøten, hvem finner mandelen? Det var Isak som stakk av med marsipangrisen.

Så ble det tid til lek igjen. Mens vi koset oss i teltet med litt sang og lek, fikk vi besøk! Sannelig hadde 'Tømmeråsnissen' fått snus i at det fantes en gjeng med speidere i skogen hans og han kom med pakker til alle!

Etter nissebesøket var det på tide at småspeidere dro heimover igjen. De som skulle ligge over ryddet opp og laget plass til å sove. 7 speidere skulle ligge over samt Johan og Gerdine. Det ble mye godterispising, lek og snakk. Film var det og, ekte James Bond oppi hengeren under en presenning!

De tøffeste tok seg en natt snøbad. Men utover kvelden ble det roliger og rundt midtnatt var det da ganske stillt! Skal si at vi sov godt uti der, klokken 9 var det da fortsatt like stilt, noen har vært ut en tur for noe nødvendige ærend, men det var ikke før 10 at det begynt å bli liv i posene igjen.

Etter frokost ble det tid til en tur oppå toppen med utsikt over Grønningen, så pakking av sekk og rydding av leir, og så var det tid til å avslutte julebordet.

Tusen takk for fin, fin tur, ønsker dere alle god jul og godt nyttår. Vi starter året med ett nyttårsbad, bussen er bestillt til første lørdag på nyåret; pirbadet here we come!

Se flere bilder i bildearkivet.