Norges Speiderforbund

Meny

Forside
Terminliste
Bildearkiv
Oppslagstavle

Hvem er vi?

Speiderhuset

Speiderne

Aktiviteter

2009
Aktiviteter, turer og leirer

2008
Aktiviteter, turer og leirer

2007
Aktiviteter, turer og leirer

2006
Aktiviteter, turer og leirer

2005
Aktiviteter, turer og leirer

2004
Aktiviteter, turer og leirer

2003
Aktiviteter, turer og leirerStorspeidere

for deg mellom 10-16 år

Synes du det er kjedelig å være inne? Du vil heller være ute og oppleve eventyrene? Da burde du bli med i speideren. Speidere synes også det er kjedelig å være inne. Eventyrene og alt det morsomme er jo ute!

Speidere mellom 10 og 16 år er medlemmer i troppen. Troppen består av flere mindre grupper av barn, patruljer, hvor medlemmene styrer seg selv. En patrulje består av tre til ti medlemmer. Speiderne møtes en gang i uken og drar ofte på turer i helgene. På møtene og turene arbeider patruljene med prosjekter og med ulike aktiviteter knyttet til programmet i Norges speiderforbund. Gjennom dette arbeidet får speiderne stadig nye utfordringer og lærer mange morsomme og nyttige ting. Patruljene har selv ansvar for å legge opp sitt program, men får veiledning fra voksne ledere.

I tillegg til å være aktive i lokalmiljøet kan speidere i troppen delta på større arrangementer, for eksempel på kretskonkurransen, hvor patruljene i troppen konkurrerer mot patruljer fra andre tropper i praktiske og teoretiske ferdigheter. Kreativitet og lagånd teller selvfølgelig også her! De beste patruljene kvalifiserer seg til NM i speiding. Hvert fjerde år arrangeres det også landsleir som alle over 10 år kan delta på. I en uke bor speiderne i telt sammen med tusenvis av andre speidere og opplever mye nytt. Å delta på en speiderlandsleir er virkelig en opplevelse for livet!

I tillegg til de nasjonale arrangementene har de fleste grupper egne leire hver sommer. Mange speidere reiser også på tur/leir til utlandet. Har du lyst til å oppleve mye nytt og gøy sammen med gode venner bør du bli med i speideren. Er du i tillegg glad i å være ute og synes det er stas å dr apå tur kommer du til å stortrives!

   

copyright 2006 btd
selbekk.mail@c2i.net