Norges Speiderforbund

Meny

Forside
Terminliste
Bildearkiv
Oppslagstavle

Hvem er vi?

Speiderhuset

Speiderne

Aktiviteter

2009
Aktiviteter, turer og leirer

2008
Aktiviteter, turer og leirer

2007
Aktiviteter, turer og leirer

2006
Aktiviteter, turer og leirer

2005
Aktiviteter, turer og leirer

2004
Aktiviteter, turer og leirer

2003
Aktiviteter, turer og leirerVandreleir over Dovre

24 juni dro 9 stykker fra Agdenes til Kongsvol for å dra på den lange turen over Dovre. Maria, Agnar, Håkon, Lotte, Aart Erik, Hedda, Isak, Hege og Gerdine skulle ta denne utfordringen og gå 64 kilometer fra Nestadvoll til Kongsvoll,

Etter at vi har sett opp lavvoen, ble det litt barne-tv for Hedda og Isak. Så var det middag og leirbål etterpå. Etter leirbålet lå vi oss i soveposene og sovnet ganske fort, spent og full av forventninger om hva denne leiren kom til å bringe.

Søndagsmorgen var det forkost, pakking av dagstursekk og så ut på vår føste etappe, Nedstavoll- Kongsvoll, ca 10 kilometer i rimelig regnaktig vær. Vårstigen inngikk i denne etappen.

Mandag gikk vi fra Kongsvoll til Hjerkinn, været hadde heldigvis vist seg fra sin beste siden her, vi gikk i strålende sol. Isak gikk en stor del av denne etappen barfot for å unngå gnagsår.

Tirsdag gikk det fra Hjerkinn til Avsjøseter, vi gikk og gikk, knutet dagens knute og gikk litt til. Ingen som klaget, alle gikk, vi nyttet utsiktene, historiene og de sjeldene plantene si så langs veien.

Onsdag var de liggedag, da var det tid for kurs, spikking, knyting av josefineknutebelte og bading.

Torsdag gikk det fra Avsjøseter til Fokstua, dette var en av de fineste etappene, masse natur, fine stier og varierende utsikter.

Fredag gikk vi siste etappen fra Fokstua til Toftemo. Det var veldig varmt denne dagen, men vi kom oss til Toftemo og gjenomførte dermed hele vandringen på en upåklagelig fin måte.

Lørdag pakket vi sammen og måtte dra fra en utrolig fin og minnerik opplevelse. Takk for at vi fikk være med på denne leiren.