Norges Speiderforbund

Meny

Forside
Terminliste
Bildearkiv
Oppslagstavle

Hvem er vi?

Speiderhuset

Speiderne

Aktiviteter

2009
Aktiviteter, turer og leirer

2008
Aktiviteter, turer og leirer

2007
Aktiviteter, turer og leirer

2006
Aktiviteter, turer og leirer

2005
Aktiviteter, turer og leirer

2004
Aktiviteter, turer og leirer

2003
Aktiviteter, turer og leirerPatruljen i 100.

30 juni- 7 juli dro troppen til Ytterøya, der var det leir hvor patruljen ble feiret.

rundt bålet
rundt bålet
foto:Gerdine

Det er akkurat 100 år siden første leiren som Baden Powel arrangerte. Siden han mente at mange gutter ikke hadde noe å gjøre bestemte han seg for at han skulle tilby de en speiderleir. 4 patruljen fikk bli med på Brownsee island, i england. Patruljenavnene var Okse, Spove, Ulv og Ravn.

Nå ble det arrangert en speiderleir hvor den samme oppskriften ble brukt (nesten da). Agdenes speidere delte 'tun' med Rissa og Oppdal(2 patruljer) og vi var patrulje Ravn.

Lørdag dro vi til Ytterøya, tok ferga fra Levanger over til øya. Siden bagasjen ble fraktet på en snedig måte satt vi nå å vente på den i 3 timer, heldigvis var det knallvær og våre naboer fra Oppdal stekte hamburger til oss så vi fikk i oss mat. Etter en stund dukket varene opp og ble de leirbygging for fullt. På bildene kan du se hvordan den ble seende ut etter hvert.

Leiren hadde et historisk preg over seg, mye fokus på patruljesystemet, aktiviteter slik de var for 100 år siden og masse moro.

Speidere dro på haik, mandagsmorgen pakket vi sekkene i hu og hast (noen misforståelser vettu) smørt på matpakke til to dager, som ble bestående av brødskive med nugatti eller sjokade, variert kostholdt altså, og var de klar til dyst. de skulle gå 22 kilometer tilsammen med en overnatting altså.

De som satt igjen i leiren var veldig spent på hvordan dette skulle gå, de hadde kanskje litt dårlig samvittighet også, siden det ikke var meningen at de skulle gå såååå langt da. Men etter ett døgn kom jo speidere til leiren igjen, meget stolt over prestasjonen og sliten. De kom på tredjeplassen på langhaiken, som er meget bra!

Så var det masse aktiviteter utover uka, historisk dag og speidermarked.

Bading foregikk i sjøen, siden stranda besto av stein ble det mange kuttsår i føttene, men varmen gjorde at det ble deilig å ligge i bølgene en stund!

Leiren ble en kjempe fin opplevelse, knallvær hele uka og mye jobbing for å oppnå leirfresen, som og allesammen klarte.

Tusen takk for turen alle sammen!

Du kan se flere bilder fra leiren her.